Hoffedalen

Glömt :/

Publicerad 2011-10-06 11:16:30 i Allmänt

Aj då...letade efter en mailadress i inkorgen på min mail och hittade detta som jag helt missat att uppdatera bloggen med...

Conrad var ju och tävlade LM (länsmästerskap i viltspår) den 7/8 i Heby. Det gick kanonbra! Vi kom på 3:e plats av 18 hundar, av 80 möjliga poäng fick han 78 och det var tätt i toppen, vi var 5 st med samma poäng så det var bra kvalitet på alla ekipage. Jag trodde att den som vann skulle få representera Uppland i nästa steg (SO, samvarkansområden) men så var inte fallet. De 5 första gick vidare i en uttagningstävling som vi gjorde idag, vinnaren av denna får åka till Gotland om 2 veckor.

Tävlingen idag var spännande, det skulle likna ett "riktigt" eftersök så vi skulle ta med material för att klara ett eftersök samt skytt och ev extrahund om vi ville. Anders följde med och var skytt åt Conrad och mig. Alla fick ett skriftligt prov om lagar etc när det gäller jakt och eftersök, 20 frågor som skulle vara utslagsgivande vb. Inte helt lätt trots att jag gått Jägarexamen.
Vi blev sedan tilldelade spår och domare. Uppgifter vi fick var att en älgkviga var påskjuten för 19 timmar sedan, vi fick se 2 ungefärliga riktpunkter där skytten skjutit på älgen. Han hade skjutit ett skott och älgen hade försvunnit in i skogen sedan kommit ut igen och han hade då skjutit ytterligare ett skott och älgen hade försvunnit in i skogen.

Sedan hade vi 1 1/2 timme på oss att leta upp skottplats, göra skottplatsundersökning mm. Vi hittade ingen skottplats med Conrad fick upp ett spår som vi följde och efter ca 200 m kom vi fram till en älgklöv=död älg. Hmm kändes lite snopet då vi fått veta att spåren kunde vara upp till 1 km långa. Men så kom jag på att han skjutit ett skott till, det kanske var en till älg?? Vi sökte upp platsen och Conrad fick upp ytterligare spår och markerade en spårlega, spåret fortsatte i ca 800 m och han skötte sig väldigt fint hela tiden. Så vi hittade en älg till!!! Inte dumt, som sagt det var spännande och vi lärde oss mycket. Vi kom 3:a (de 3 sista delade platsen). Så nu satsar vi på nästa år...



Härligt Carina!! Det ska bli kul att följa er nästa år!!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela