Hoffedalen

Valpar

Publicerad 2010-05-28 09:02:05 i Allmänt

Nu har valparna blivit 2 dygn. Alla äter bra och sover naturligtvis en hel del.

Måste berätta om en händelse som skedde häromdagen...Emma och jag sitter i valprummet när Emil kommer inspringande och är riktigt arg.
- Hör ni inte när den skriker!!?
Emma och jag förstår ingenting.
-Peppsi har varit och hämtat en kattunge!!
Emil är rasande på Peppsi...men jag kan inte annat än att berömma henne när hon nu har varit så duktig och apporterat så fint.

Emil hade kommit ut ur garaget när han hörde någon pipa och skrika på gräsmattan. Han såg då Peppsi plocka upp något. När han såg att det var en kattunge ropade han "spott ut" till Peppsi. Peppsi släpper genast kattungen, från ca 30 cm höjd, varpå Emil blir arg igen.
Jag försökte förklara för honom att han borde ha berömt henne istället. Men han kunde inte förstå varför han skulle berömma Peppsi för att ha stulit en kattunge, dessutom ha släppt den från sådan höjd rakt ner på marken. Ungar!!!

Historien är inte slut i och med det....senare kommer Malin för att hämta sin tvätt och passar samtidigt på att kika på kattungarna. Från Emils rum hör jag:
-Sa ni inte att dem var 5?
-Jooo?!
-Det finns bara 3 här!
Skit!! Hon måste ha varit där och hämtat fler...Nu blev det full rulle här, ut på gräsmattan och leta. Det här tyckte Peppsi och Bozze var skitkul. Äntligen hade matte lämnat valprummet!! Nu var Emil mycket argare än tidigare, och jag började förstå honom, det här var inte kul längre. Jag skickar ut Bozze för att leta, han förstår nog inte vad han letar efter utan tror nog att det är godis. Men jag tänkte att springer han förbi en kattunge borde han ju markera. Till saken hör att vår gräsmatta ännu inte är klippt så den är ca 15-20 cm hög på sina ställen.....annars hade det ju varit väldigt lätt att hitta en kattunge som låg där.
Emil blev mer och mer övertygad om att Peppsi hade ätit upp dem. Jag försökte förklara att Peppsi inte skulle äta upp någon kattunge. Vi hittar ingen kattunge på gräsmattan och börjar leta i huset istället. Inte heller där kan vi finna någon....

En tanke som slår mig är att Maja (kattmamman) kanske har försökt flytta sina ungar. Och att Peppsi har kommit ivägen och på så sätt fått tag i en kattunge..jag blir mer och mer övertygad om att så är det.
Jag börjar ropa på Maja, som brukar komma då. Men inte nu, ser inte skymten av henne....
Efter en stund går jag ut igen och då kommer Maja när jag ropar, ut ifrån husgrunden. Där är kattungarna!!!

Emil vägrar krypa under...
- Det finns grodskelett och katterna har sin toalett där under!!
- Det gör det säkert, men du är minst och kattungarna måste fram. (Tur att man inte ser ut som ett sugrör själv, för då hade jag nog varit tvungen att själv krypa där).

Rikard som är vår hjälte här hemma kryper under för att leta efter dem, när han har hittat dem kan inte Emil hålla sig länge utan kryper in en bit för att hjälpa till. Så nu är alla kattungarna samlade igen tillsammans med Maja i Emils rum.

Frid och fröjd :))

Dag 60

Publicerad 2010-05-25 18:52:10 i Allmänt

Har i helgen varit i Kydingeholm och anordnat MH för springer. 15 springlar och en tollare deltog. På lördagen hade vi strålande solsken men tyvärr var solen mycket frånvarande under söndagen.

Har lagt in resultaten från mina hundar och för Ozzy som gjorde sitt MH i Ulricehamn i helgen. Tack alla ni som deltog, jag är så tacksam för detta.

Har nu bäddat ordning i valplådan. Bozze och Peppsi tyckte att det var en mycket bra idé. Lilly föredrar fortfarande sängen.
Lilly har varit mycket lugn idag, men jag tror att hon har lite förvärkar. Kan se henne stirra med tom blick för att sedan avsluta med en suck och blick mot magen. Hon har nu också börjat bädda lite.
Upptäckte också idag att Lilly har ett juver med lite svullnad och rodnad. Talade med veterinär som tyckte att vi skulle kolla upp detta imorgon...hoppas nu på att Lilly väntar ett dygn, annars får vi tejpa över juvret så länge.

Nu ska jag plocka fram lite saker som kan tänkas behövas under valpningen...

Kram på er

v. 8

Publicerad 2010-05-17 18:50:49 i Allmänt

Nu var det längesedan jag skrev något här.
Har haft mycket för mig....planerat MH, bokat in figgar, och precis när man har allt klart och skickar ut PM då ringer figgar och har fått förhinder :((
Så nu står vi här med 16 anmälda hundar och jagar febrilt efter en A-figge som kan ställa upp...hrmmm, jag SKA få tag i en!!

Något viltspår har det inte blivit på ett tag, har helt enkelt inte haft tid. Det får vänta tills efter helgen.
Lilly's mage den växer...men hon är inte så stor som hon varit förrut. Kanske inte blir så många...sköönt :)

Kattungar har vi också fått, 2 maskade, 2 sköldpadd, och 1 tigrerad/sköldpadd, de är jättesöööta! Men detta blir Maja's sista kull, nu blir det kastrering, det här med p-piller fungerar INTE!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela