Hoffedalen

Träning

Publicerad 2011-07-27 22:10:11 i Allmänt

Nu är det snart slut på friden!!!Valparna klättrar snart över kanten på lådan...dags att höja ribban en aning, annars kommer Fia att få jaga valpar på söndag när hon ska vara valpvakt :)

Lägger in lite goa bilder så ni kan se hur de utvecklas.


Eddie & Elsa


Eddie & Elza igen




Man blir fort trött av att busa

Har idag också varit hos Monika och tränat lite fält. Det är ju endast 1 månad kvar till grundprovet och jag har ju anmält Bozze dit. Det var en mycket bra träning så nu vet jag också vad vi måste öva mera på.
Peppsi fick också vara med idag, det är verkligen på tiden att jag kommer igång med henne.

Vill bara säga en sak till innan jag avslutar:
Tack Monika för att du finns och alltid ställer upp!! :))
Kramizar

2 veckor

Publicerad 2011-07-25 14:16:20 i Allmänt

Sorry alla som har väntat på 2-veckors bilder på valpisarna :(

Min dotter Emma hade 18-års fest här hemma i lördags. Jag lyckades nog somna vid 03 ungefär....klockan ringde 04, då var det dags för mig att åka till jobbet :/
Jobbade till 12 sedan handla det sista inför eftermiddagen då det var bjudning för släkten.
Min vän Ebba hämtade mig vid 18:30, då var det dags för tävlingsmöte på klubben...jag kom isäng vid 24...sov till 12 dagen efter....Ni kanske förstår att jag inte har hunnit med att uppdatera några bilder....men Fia och lyckades i af klämma in en fotografering och lite kloklippning. Puhh!!




Visst är de söta!?

Alla valparna har nu passerat 1 kg, vi börjar ana lite ögon. De har också smakat på köttfärs, vilket inte var uppskattat av alla, det var mycket godare med små uppblötta "hundtruntar".


Har anmält Peppsi till grundkurs 2 hos Monika, det ska bli riktigt kul. Alla hundarna är också anmälda till Östra cup. Har aldrig kunna vara med på det eftersom det alltid har krockat med andra aktiviteter. Bozze är också anmäld till grunprovet som går dagen efter Östra cup. Spännande!!!!


Dag 9

Publicerad 2011-07-19 11:00:05 i Allmänt

Här är allt lugnt, valparna växer.
Tiken är störst liksom Bettan var bland sina syskon. Hon har sakta med säkert gått om sina bröder. Vi får hoppas att hon håller sig på en en mindre size än vad Bettan hade, då hon mest liknade ett marsvin när hon låg i valplådan.....


Hoffedalens Bettan

Ha ha ha hade glömt att hon såg så rolig ut!!

Lägger in en färsk bild på e-gänget också.

E-kull 9 dagar

Ska träffa Monika idag och träna lite med Bozze, planen är ju grundprov och fält till hösten....ja vi får väl se..

Dag 5

Publicerad 2011-07-15 20:12:15 i Allmänt

Idag har Fia varit och hälsat på. Vi har fotat alla var för sig och vägt dem.

Jag har aldrig varit med om en kull som har skött sig så bra själva, det har alltid varit någon som har behövt lite extra hjälp eller att det har varit mjölkstockning eller att tiken har varit dålig i magen och har behövt springa ut flera gånger per natt.....men inte denna gång, Bettan sköter om de små alldeles exemplariskt. Vi går ut vid ca 23sista gången sedan sover vi hela natten och går ut på morgonen.

Vi får hoppas att det håller i sig...kanske för tidigt ännu eftersom valparna endast är 5 dagar.....

Lägger ej ut bilder i bloggen idag, de finns att se på valpsidan.

Bozze har det lite jobbigt just nu, en mor som höglöper, så han får tillbringa dagarna med mig och Bettan i valprummet.

Dag 2

Publicerad 2011-07-13 12:19:19 i Allmänt

Kameran bestämde sig för att fungera idag så jag passade på att ta lite bilder...har inte fotat dem en och en ännu, men vi tar det på fredag när Fia kommer och hälsar på.

Alla mår i allafall bra, nästan alla har gått upp 100g sedan födseln, de andra ligger inte långt efter. Bettan är så duktig med dem.









Valpar

Publicerad 2011-07-11 22:17:15 i Allmänt

Nu har de kommit!! Det blev 4 svart/vita hanar, 1 brun/vit/tan hane, 1 svart/vit/tan tik. Allt har gått bra och alla mår prima. Kul med en kull där alla klarar sig själva.

Jag hann hem innan de 2 sista valparna föddes. Fick hjälpa den ena av dem att komma i gång lite. Alla valparna har också fått namn, för familjefridens skull fick Fia bestämma tre namn och jag tre....hi hi

Lägger ut bilder på dem nu och skriver lite mer imorgon. Klockan börjar bli mycket och jag ska upp kl 04:00....


Hoffedalens Elza


Hoffedalens Ezkil





Bror och syster

HP

Publicerad 2011-07-06 08:40:26 i Allmänt

Fick protokollet hemskickat ifrån viltspårprovet, det var en mycket glad överraskning för Peppan fick HP!!!

På valpningsfronten har det inte hänt så mycket, tempen ligger stadigt på 37,7. Bettan är väldigt knorrig i magen idag, det bubblar och låter hela tiden....hrmm

Ikväll bär det av till Falsterbo!!! Fia kommer till Bergshamra och ska ta hand om valpningen. Detta kommer nog att bli den enda semester jag har så jag ska verkligen njuta av att vara ledig!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela