Hoffedalen

Höstträff

Publicerad 2011-10-27 10:35:54 i Allmänt

Vi har nu hunnit med en höstträff i Bergshamra. Det har varit mycket trevligt!!! Kul att så många kunde komma och att det var hundar från alla springer-kullar (Hoffedalen) som deltog.

Alla provade på viltspår vilket gick jättebra, för vissa var det inte första gången. Men det är kul att se alla arbeta med sådan intensitet och deras intresse för klöven.


Evert blev så glad när han fann klöven.


Så här duktig var Ruben (Ezkil) i hela spåret.

Fler bilder finns i vårt webbalbum...

Vi provade även på lite apportering både med dummie och fågel. Har tyvärr inga bilder på det eftersom jag (fotografen) var kvar uppe i skogen. Men enligt rapporter så jobbade alla på jättebra. Alla apporterade och en del även fågel.

När alla var färdiga gjorde vi ett släpp av alla hundarna så de fick leka och springa av sig lite, det var mycket uppskattat. 13 Springlar i åldrarna 3,5 mån - 6,5 år hade jättekul på ängen. Gick även in för att hämta mitt gäng på 5 hundar. Kul att se att Bozze och Cazper gick så bra ihop.

Vi avslutade dagen med att grilla korv. Tack alla som kom, det är så himla roligt att se alla igen.

Peppsi skulle egentligen ha startat på vattenprov under söndagen, men jag kände att det inte var någon idé att åka dit eftersom jag inte kan få tyst på henne. Så fort jag sätter henne vid sidan går hon upp i falsett och det är inte lite.....någon som har några tips?

På söndagen kom Fia med hundar upp så att de fick spåra lite...Bettan, Zally, Edvin, Eddie spårade jättebra. Otroligt att se nyfikenheten i de små när de följer spåret, och sedan stoltheten när de finner klöven.

Lilly fick också ett spår vilket hon gjorde med bravur, jag kanske skulle starta henne på ett anlag....ja, vi får väl se nästa år....den här gången gick det t.o.m. att byta klöven mot en näve korv.

Idag är jag ledig och naturligtvis så regnar det :(( Skulle ägna dagen åt att finslipa stadgan på de hundar som ska starta grundprov på söndag....hrmm (Monika hjääälp!!!) men men det får bli vad det blir, kan gå hur bra som helst, men åxå helt år skogen....

Mija

Publicerad 2011-10-17 09:37:01 i Allmänt

Har ett tråkigt besked, Hoffedalens Barbie Mija (Hovawart) har gått bort 11 år gammal. Tänker på er Sven & Marga. Det är alltid trist när djuren går bort...man önskar att man överlevde dem alla.


Hoffedalens Barbie "Mija"

Annars har det inte hänt så mycket....tränar på med Peppsi och Bozze. Nu är det bara en vecka kvar till vattenprov. Hua... jag hoppas att hon fixar det denna gång....
Eddies tass läker fint, snart kan vi nog ta bort bandaget helt men den där tratten får nog sitta på en tag till.

Storm!!

Publicerad 2011-10-13 13:29:09 i Allmänt

Fy vad det blåser ute!! Tänkte träna lite vatten med Peppan i dag men jag tror jag får nöja mig med att vara på andra sidan huset...i läää.

Har idag anmält henne till ett vattenprov, det sista för i år. Skulle hon nu råka bli godkänd på grundprovet och har klarat vattnet får hon ju ett GODKÄNT grundprov. Det skulle vara så himla kul.

Conrad har blivit SE VCH Grattis Conrad, husse och matte. Har tyvärr ingen ny bild att lägga upp på honom, men det kanske kommer....

Alva och Krokus har varit här och blivit trimmade. De blev så fina såå :)


Hoffedalens Daphne "Alva"


Hoffedalens Dante "Krokus"

Krokus åker snart till Spanien för att tillbringa vintern där. Lyckos honom...eller..det är ju ganska kul med snö.

Har fått en bild på vår fodertik Dizzie. Ser ut som om hon också behöver komma på en trimmning. :)

Hot Feet Disciplina "Dizzie"



Krokus MH

Publicerad 2011-10-09 19:51:36 i Allmänt

Idag var larmet på klockan inställt på 06:30....en söndagmorgon!! Ibland undrar man vad man håller på med. Krokus (Hoffedalens Dante) skulle göra sitt MH på Roslagens BK idag. Klart man måste vara där och fota lite.

Fick börja med att skrapa rutorna på bilen, igår räckte det med lite spolarvätska och torkarblad. Tror att den där vintern närmar sig med stormsteg. :(

Krokus skötte sig väldans bra. Han blev riktigt rädd vid Dumpe men kom tillbaka inom tiden och var framme och kollade av honom. Vid skramlet blev han inte lika rädd och gick fram när Sonja hade gått halva sträckan.




Krokus vad duktig och tog haren med sig tillbaka


Det var en riktigt frostig morgon


Krokus kom efter en stund tillbaka till Sonja och Dumpe...


Här var Krokus lite modigare

Ser fram emot att se de andra syskonen, men det blir inte förrän till våren.

Efter detta åkte jag hem, hämtade hundarna och ner till stallet. Där har vi snickrat hela dagen. Ebba och jag avslutade med en riktigt härlig ridtur i solen. Nu är det soffan som gäller....och det vääärker i hela kroppen. :((

Glömt :/

Publicerad 2011-10-06 11:16:30 i Allmänt

Aj då...letade efter en mailadress i inkorgen på min mail och hittade detta som jag helt missat att uppdatera bloggen med...

Conrad var ju och tävlade LM (länsmästerskap i viltspår) den 7/8 i Heby. Det gick kanonbra! Vi kom på 3:e plats av 18 hundar, av 80 möjliga poäng fick han 78 och det var tätt i toppen, vi var 5 st med samma poäng så det var bra kvalitet på alla ekipage. Jag trodde att den som vann skulle få representera Uppland i nästa steg (SO, samvarkansområden) men så var inte fallet. De 5 första gick vidare i en uttagningstävling som vi gjorde idag, vinnaren av denna får åka till Gotland om 2 veckor.

Tävlingen idag var spännande, det skulle likna ett "riktigt" eftersök så vi skulle ta med material för att klara ett eftersök samt skytt och ev extrahund om vi ville. Anders följde med och var skytt åt Conrad och mig. Alla fick ett skriftligt prov om lagar etc när det gäller jakt och eftersök, 20 frågor som skulle vara utslagsgivande vb. Inte helt lätt trots att jag gått Jägarexamen.
Vi blev sedan tilldelade spår och domare. Uppgifter vi fick var att en älgkviga var påskjuten för 19 timmar sedan, vi fick se 2 ungefärliga riktpunkter där skytten skjutit på älgen. Han hade skjutit ett skott och älgen hade försvunnit in i skogen sedan kommit ut igen och han hade då skjutit ytterligare ett skott och älgen hade försvunnit in i skogen.

Sedan hade vi 1 1/2 timme på oss att leta upp skottplats, göra skottplatsundersökning mm. Vi hittade ingen skottplats med Conrad fick upp ett spår som vi följde och efter ca 200 m kom vi fram till en älgklöv=död älg. Hmm kändes lite snopet då vi fått veta att spåren kunde vara upp till 1 km långa. Men så kom jag på att han skjutit ett skott till, det kanske var en till älg?? Vi sökte upp platsen och Conrad fick upp ytterligare spår och markerade en spårlega, spåret fortsatte i ca 800 m och han skötte sig väldigt fint hela tiden. Så vi hittade en älg till!!! Inte dumt, som sagt det var spännande och vi lärde oss mycket. Vi kom 3:a (de 3 sista delade platsen). Så nu satsar vi på nästa år...



Härligt Carina!! Det ska bli kul att följa er nästa år!!

Hösten har anlänt!!!

Publicerad 2011-10-06 10:17:00 i Allmänt

Oj oj oj nu har det hänt en del sedan jag uppdaterade sist.
Först något roligt..Krokus (Hoffedalens Dante) har blivit GK apellklass spår!!! GRATTIS Sonja och Krokus!! Nu bär det snart iväg till Spanien för Sonja och Krokus. De bor där nere under vintern. Men det ska bli spännande att följa dem till våren när det blir dags för lägreklass spår.

Hösten har också kommit till Bergshamra. Det är riktigt mysigt att gå i skogen med hundarna nu.....önskar att jag hade tid för fler skogspromenader bara....men snart.

Uteboxarna i stallet börjar nu bli klara, hästarna har flyttat in och det ska bli riktigt skönt när allt är helt klart.
Ebba och jag har haft en hel del härliga ridturer, synd bara att jag inte vågar ha hundarna med mig....men det kanske funkar snart. Ska beställa en ny pingla så kanske man kan ha en av dem med sig......

Eddie har olyckligtvis lyckats bli trampad på tassen av min häst Lyran...endast längst ut på en tå...kunde hon inte ha väntat en sekund innan hon satte ner hoven!! Men allt har sin mening....
Vi har varit hos veterinären och röntgat och det visade sig att benet längst ut på tån har separerat från de andra benen, veterinären trodde inte att de skulle hitta tillbaka till varandra eftersom det var en så pass lång bit....så nu får han smärtstillande och antibiotika. På måndag ska han tillbaka och röntga om...så vi får väl se vad som händer, men veterären räknar med att vi får operera bort en bit av tån. Vilket han inte kommer att ha några problem med i framtiden. Mer om detta senare.....

Det är inte helt lätt att hålla en vilding stilla....får nog sluta med smärtstillande i sånafall....

Edvin och Eddie, två grabbar med mycket energi!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela