Hoffedalen

Kvällspromenader..

Publicerad 2011-11-17 12:43:47 i Allmänt

Då har också Eddie fått en ny familj. Han har nu flyttat till Växsjö, där han följer med matte Isabelle till stallet varje dag och hästar är han ju van vid sedan tidigare. Vi har också fått en rapport om hur det går.

 
Hej Carina,
 
Tänkte bara skicka ett lite mail och bifoga två bilder på lille grabben. Han är så snäll och lugn, lär sig massor varje dag. Han sover gott om nätterna och verkar "glömt" sin bror. Vi har endast haft en liten olycka på kissfronten och det var samma dag som han kom hit, men sen dess har han inte kissat inne en gång så det går väldigt bra på rumsrenheten.
 
Vi börjar på valpkurs på onsdag den 23/11 så det ska bli spännande!
 
Han är med i stallet varje dag och gillar att jaga grepen och hoppa runt i spånet i boxarna :)
Han har fått en ny kompis. Dom går bra ihop och busar gärna med varandra ute på gården.



Han är ju för söööt den lilla Eddie.

Hemma har vi nu Edvin som vi till vardags kallar "Bubba". Han fungerar bra i flocken så det kommer att bli tomt när han flyttar...


Bubba och Speedy busar

Bubba blir så glad när vår katt Speedy kommer hem och jag tror faktiskt att katten tror att hon är en hund....var ute med alla hundar i koppel inkl 2 valpar. (=5 hundar) Det var inte helt lätt att få styrsel på alla, det var mest ett virrvarr av hundar och ihoptrasslat koppel. Lyckades till slut få ordning på allt...men helt plötsligt for alla ihop igen och eftersom det var mörkt kunde jag inte se vad de gjorde. Kände irritationen komma krypande och ibland går det väldigt fort.....helt plötsligt ser jag Speedy komma farande ur högen med hundar. Hon hade mött oss på promenaden och hundarna ville väl bara säga hej på sitt speciella vis.....numer har jag pannlampa så nu ser jag henne komma och kan vara mer beredd. Hrmm.

Dagarna blir kortare så det känns mest som att man bara jobbar nu för tiden. Tråååkigt...men ett måste.

Har bokat biljetter till Spanien, så den 12/12 drar vi. :)) Är det någon som känner för att låna en hund så har jag några att erbjuda....

Hösten är här

Publicerad 2011-11-03 20:00:06 i Allmänt

Nu har i alla fall hösten helt säkert kommit till Bergshamra. Det är kallt och ruggigt på morgonen, skrapat rutorna på bilen har jag gjort ett flertal gånger....nej nu blir det till att röja i carporten så att jag kan få in bilen där.

Det känns som en ganska misslyckad höst vad gäller hundarna. Peppsi's vattenprov ställde jag in. Trodde jag hade fått henne ganska tyst, men Fia och jag skulle testa "skarpt" läge dagen innan provet. Det var som att gå tillbaka på noll. Hon har en sådan förväntan och vill så mycket, allt kommer ut i olika tonlägen...mestadels falsett. Man skulle ju kunna tro att någon håller på att ta livet av hunden. Helt sjukt...vet inte hur jag ska gå vidare med detta....snyft...suck.

Bozze var ju också anmäld till grundprovet. Dit åkte vi i alla fall och trodde väl att vi skulle kunna klara det. Kanske att vi skulle missa det på stadgan.
Allt började i af bra. Han jobbade på bra och lyssnade på pipan hela tiden, vid varje vändning sa domaren bra...
Sedan kom första skottet, jag lyckades få stopp på honom och skickade iväg honom på apport. Han letade och letade...sprang över den säkert 2-3 ggr. Men nej, han hittade den inte, domaren började gå mot apporten för att ta upp den, då fick Bozze vittring på den....och apporterade den fint till mig.

Sedan hade jag svårt att få igång honom igen, han fokuserade på skytten och domaren hela tiden, men några slag blev det...han lyssnade fint på pipan även nu. Denna gång apporterade han PERFEKT!! Fast jag fick blåsa i pipan tills luften tog slut innan han stannade.

Efter andra apporten trodde jag inte att det skulle gå att få honom att arbeta igen, nu var han ännu mer fokuserad på skytten. Denna gång tror jag inte ens att han hörde pipan....och dessutom så kastade dom en pippi, och det tycker inte Bozze att man behöver stanna för.

Jaja, han apporterade i af anden till mig, det får jag väl vara glad över.....eller.

Visst hade det varit greit att få honom godkänd men i det stora hela var jag nöjd med att han var tyst medan vi väntade på vår tur, han stannade på pipan 2 ggr och han apporterade 2 dummies och en pippi.

Nu blir det mer stadgeträning med Bozze och apporteringen ska sitta klockrent även med fågel, men först tar vi en liten paus ifrån detta och tänkte köra lite rallylydnad i vinter.

Dizzie har varit här och blivit trimmad, fick till en bra huvudbild på henne.


Hot Feet Disciplina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela