Hoffedalen

Viltspår & dräktighet

Publicerad 2011-06-29 14:04:25 i Allmänt

Nu har vi kommit iväg på lite viltspårprov. Det var Fia, Sara och jag som träffades hos Leif i Lohärad. Med oss hade vi ju naturligtvis vovvarna Zally, Dizzie och Peppsi.

Zally och Dizzie skulle göra sin första start i anlagsklassen och Peppsi sin första start i öppenklass. Vi åkte dit i god tid för att jag tänkte hinna gå en sväng med Peppsi innan det var dags. Men icke då...Peppsi skulle börja på en gång...hjäälp...hon som har börjat fara fram som en idiot i spåret, hur skulle det nu gå!?
Leffe lugnade mig med att det var 100m fram till spåret så hon skulle nog hinna lugna ner sig....hrmmm eller hur!??

Men hon var såååå duktig och inte alls så galen som jag trodde att hon skulle vara. Hon slog lite i början men sedan var hon så noga hela vägen. Duktiga Peppan <3 <3

Sedan var det Dizzies tur, där hade också allt gått bra och även för Zally som idag startade sist. Jag var inte med dem ute i spåren därför kan jag inte skriva om hur de gick. Men de hade i af varit jättduktiga båda två.


Tre glada mattar med tre underbara hundar!!

Vi har också varit och hämtat Bettan inför den stundande valpningen. Bettan har funnit sig till ro hos oss, inte för att det var någon främmande miljö precis men man vet ju aldrig.
Magen har vuxit på sig lite sedan jag såg henne senast......spännande att se hur många de blir....även om jag faktiskt som vanligt beställt 5-6 st....eller kunde man inte göra så??


Bettan blickar längtansfullt ut mot vattnet....badgalning!!

Mera utställning

Publicerad 2011-06-09 12:21:25 i Allmänt

I lördags morse packade vi bilen för att åka på utställning x 2. Först på lördagen hade SKK utställning i Norrköping. I vårat "gäng" hade vi 9 hundar med oss, resultatet blev 8 vg och 1 ex. Peggy (Peppsi's) syster placerade sig som 3:a i sin klass. GRATTIS Monika!!!


Mountjoy Painted Peggy och Camilla Jannesson

På söndagen var det dags för Club Show 2011!! Spännande, har aldrig varit med på någon sådan tidigare.
Bozze, Zingo och Zally fick denna gång vg, men alla hade bra kritik.
Peppsi blev placerad 2:a i sin klass.


Mountjoy Precious Peppsi

Det gick också bra för Elin, hon ställdes i jaktklass och vann den!!! GRATTIS Monika!!
Tyvärr så hade jag ingen bra bild på henne som jag kan lägga ut...ni få hålla till godo med min favoritkille Bozze istället. Hi hi :)


SE VCH Hoffedalen Bozze

Tack Camilla för att du visar honom så fint!!!
Tack också Veronika för alla fina bilder!!!

Vallentuna

Publicerad 2011-06-01 09:39:38 i Allmänt

Glömde i tidigare inlägg också berätta att Hoffedalens Conrad var med i Vallentuna. Har fick excellent och blev placerad som 2:a bästa hane!!! Grattis Carina och Anders. Ett jättestort tack till Monika Jansson som visade honom!!!
Tyvärr så hade Conrad åkt hem när kameran kom fram därför finns ingen bild på honom....

Våren

Publicerad 2011-06-01 08:47:52 i Allmänt

Nu har vi kommit igång ordentligt med viltspårträningen. Dizzie och Peppsi är nu klara för att starta på prov. Peppsi har fått upp ett ordentligt driv i spåret, kunde nog vara lite lugnare. Men hon är taggad och det är ju så himla kul.
Dizzie är mycket noga och ganska lugn i spåret.
Zally ligger inte långt efter hon behöver några spår till sedan är hon också klar för att starta på prov.

Vi har också varit på utställning. Till Ulriksdal hade vi med oss Bozze och Zally. Bozze fick very good med en mycket bra kritik. Zally fick excellent med CK. Tjohoo yeees!!!



Sedan var vi i Vallentuna, med oss hade vi Bozze, Peppsi och Zally. Bozze very good, Peppsi very good. Zally fick ännu en gång excellent men inget CK denna gång. Nästa utställning blir till helgen då vi åker till Norrköping. SKK på lördagen och clubshow på söndagen.
Detta blir sommarens sista utställning, sedan blir det viltspår, jakt och vattenträning till 100%

Sonja och Krokus går nu en kurs i att lära hunden att välja bort vargspår. De skulle också ha en "lärling" och det blir Bozze och jag. Det ska bli jättespännande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela