Hoffedalen

Kennelträff!!

Publicerad 2010-10-30 16:54:25 i Allmänt

Idag har vi haft kennelträff här i Bergshamra. Vi började med att lägga spår till dem som var intresserade av att prova på det.
Sedan gick vi ut på åkern och apporterade först dummie sedan fågel. Alla hundarna var jätteduktiga, det är så himla roligt att se och det gör mig verkligen glad.

Lägger upp lite bilder här...mer kommer att finnas på hemsidan..kanske inte idag men snart...


Alva apporterar duva  (Hoffedalens Daphne)


Bettan apporterar duva.  (Hoffedalens Bettan)


Bella har spårat fram till klöven.   (Hoffedalens Bella)


Dizzie apporterar duva.   (Hot Feet Disciplina)


Maverick apporterar.  (Hoffedalens Bubba II)


Zally apporterar!!  ( Lost'n Found Baby Belle)

Efter apporteringen blev det fika inomhus och en del prat. Det är så himla roligt att det finns ett så stort intresse att jobba med sin hund. Ser fram emot nästa år då kanske fler är klara att starta på prov.
Det var också spännande att lyssna på Sonja som berättade hur hon skulle träna Krokus att INTE följa viltspår. (Sonja ska ju tävla bruks och vill att Krokus ska välja bort viltet och följa personspår istället.)

Viltspåret senare gick som på räls, alla spårade bra fram till klöven.

Viltspår med Alva

Publicerad 2010-10-15 11:23:16 i Allmänt

Har varit ute och lagt ett litet viltspår med Tina och Alva. Alva var väldigt osäker i spåret och gick upp med näsan en hel del och vädrade. Hon var inte sig lik tyckte Tina. Vi fortsatte i af spåret fram..mestadels var Tina före Alva...vi kom också hela vägen fram till klöven och Alva hittade den själv, men hon var fortfarande mycket osäker. Trodde tidigare att hon kanske hade vittring av klöven eftersom hon var så spänd. Men Tina tyckte inte att hon betedde sig som hon brukar. Normalt går hon före i spåret och hittar fram till klöven själv som hon direkt greppar.

Vi började skämta lite om vargflocken, men kom fram till att det kanske hade gått en älg förbi...eller nått.
Vi ville ju inte avsluta på detta vis så jag gick iväg dragandes på klöven i ett paketsnöre. Efter att vi kommit ut på vägen och ner i backen en bit blev Alva som vanligt igen, hon greppade klöven och blev så nöjd och glad över vad hon funnit. Jag lyckades t.o.m. ta en bild.

Senare kom Rikard hem och berättade att vargflocken hade hållit till i denna del av reviret. Kusligt, ska nog inte skämta om vargarna något mer. Tror inte att de skulle göra oss något med det känns lite jobbigt nu när de är så många....



Vattenprov

Publicerad 2010-10-15 11:04:39 i Allmänt

Har lite dåligt samvete för att jag inte är så duktig på att uppdatera min blogg....jag vet att det är fler som vill läsa om vad vi håller på med, jag lovar att skärpa till mig.

Det senaste som hänt är väl att vi har varit på vattenprov med Bozze och Bettan. Båda hundarna var anmälda till både enkelt och svårt vatten.

Först ut var Bettan på det enkla vattnet, det klarade hon med hjälp av Fia's peppande och lockande. Sedan var det Bozze's tur....allt gick jättebra tills han som vanligt släppte fågeln vid strandkanten. Då tyckte han att allt var klart men ville gärna hämta nästa fågel, var ute i vattnet igen...trodde nog att det fanns fler fåglar att hämta. Tyvärr så fick jag honom ej att ta upp fågeln igen. Efter detta kan jag påstå att jag inte var så pigg på att starta på svårt vatten....

Men men, nu fick Bettan starta före Bozze igen, tyvärr så lyckades inte Fia få Bettan att plocka upp fågeln vid strandkanten ännu en gång. I sin iver att locka Bettan råkade Fia peta till henne 2 ggr, och då blir man inte godkänd.



Nu var det Bozze's tur....jippie. Gick ner där domaren anvisade och satte honom vid sidan. Domaren berättade hur allt skulle gå till och gav mig några tips...
Bozze satt på helspänn, åhh nej jag kommer aldrig att få honom att sitta kvar när det kastar fågeln tänkte jag.

Bozze rusar iväg när han hör "kvack kvack"...jag får panik och vrålar STANNA!!! Bozze stannar som en staty innan han når vattnet, ett litet sitt lyckas jag få fram och Bozze sätter sig....duktig hund tänker jag.

Jag väntar en stund innan jag säger apport. Bozze rusar iväg som skjuten ur en kanon, kanske inte idealiskt men va f-n man kan inte få allt. Nu börjar jag bli ännu mer nervös...den svåra delen är kvar...när Bozze får bottenkänning igen och ska komma med fågeln ända upp till mig och överlämna i handen...

Här bestämmer jag mig för att börja backa lite när Bozze når botten, och det funkar!! Jag får Bozze ca 1,5m från strandkanten innan han släpper fågeln. Nu hänger det på mig om jag ska få honom att ta upp fågeln igen och komma hela vägen till mig.

Jag peppar och hoppar runt som en groda och jag ser att Bozze börjar packa ihop fågeln och greppar!! Duktig hund ropar jag. Han lyfter upp fågeln och börjar tveksamt gå till mig..jag backar igen så långt att Bozze har kommit över linjen som domaren har märkt upp. Sedan skyndar jag mig fram till linjen och tar fågeln innan han har släppt den på marken igen...det var på håret men Bozze blev GODKÄND!!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela