Hoffedalen

Mantorp

Publicerad 2010-04-26 09:05:34 i Allmänt

Denna helg har varit helt fantastisk!!
I fredags var jag i Vallentuna för att göra ultraljud på Lilly. Det gick jättebra. Vi kikade endast i ena hornet och såg i af 5 valpar. KUL!!

Sedan bar det iväg till Mantorp för årets första fälttävlan. Det var med blandade känslor vi åkte dit eftersom Lucky inte gärna hoppar bommar, (finns en längre historia bakom det) men terrängen är det inga problem med. Och ni som vet något om fälttävlan vet ju också att om man inte hoppar banhoppningen (högst 12 fel) får man inte gå ut i terrängen!!!

Lördagen började med sovmorgon...Siri och Emma startade dressyren med 5 min mellanrum så det kunde inte bli bättre.
Under dressyren såg Emma glad och nöjd ut trots att det blev lite taktinslag och att han stack i galoppen. Emma tyckte att han kändes mjuk och avslappnad i stort sett under hela programmet. När sedan resultatet kom, 57 straff!!! Det var det bästa under dessa tre år som Emma tävlat.

Men nu hade vi hoppningen kvar....På framhoppningen såg har jättefin ut, var positiv och framåt. Man vill ju att det ska gå bra så de får komma ut i terrängen, vilket är anledningen till att man håller på med fälttävlan.
Emma rider in på banan med Lucky som fortfarande ser positiv ut. Jag hade sagt åt henne att få igång galoppen ordentligt innan hon rider på första hindret, vilket hon också gjorde. Lucky hoppar hinder efter hinder, han är i någonstans och Emma morrar på honom vi ett annat, men han hoppar felfritt genom hela banan!!!! Det blir terräng!!!
När Emma kommer ut kan hon inte hålla tårarna borta och ingen annan heller. Vi står 6 personer och gråter för en ponny som har hoppat 80 cm!!!!! Sjukt var det!!

På söndagen var det dags för terrängen, där känns Lucky mer säker. Terräng är något han älskar.
Som vanligt gick det bra och de kom i mål utan tidsfel. Resultatet blev en 5:e placering.
Vilken superstart på denna säsong!!!
Ett stort grattis även till alla andra RRKK-ekipage som var i Mantorp och tävlade. Loppan, Rosanna, Siri, Anna!!!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela